[- A D M I N I S T R A T O R I -] > OBAVIJESTI ADMINISTRATORA

Novi Astroforum

(1/22) > >>

Danijel:
Dragi moji astroforumaši. [10*

Kao što već sigurno znate, a i sami ste vidjeli, ovaj je forum postao star. Previše je u njemu zakrpa tijekom godina instalirano i jednostavno više nije moguće daljnje krpanje. On je tu od 14.6.2004. godine. Pojedine funkcije su mu počele otkazivati, a najnovija je otkazala danas kada je postala nedostupna tema u Astrofotografiji - M57. Tehnologija izrade foruma i programiranja je otišla toliko daleko da je čudo da je forum još uvijek u životu. Od zadnje verzije foruma koja je v. 2.0.13 već je bilo dvije nadogradnje koje se ovdje više ne mogu primijeniti. Jednostavno, vrijeme ga je pregazilo. Pokušao sam naći nekoga tko to može razriješiti, no nisam uspio. I što sada?

Razmišljao sam da ovaj forum ostavim ovakvim kakav je, da ga zaključam i omogućim njegovo čitanje ali isključim pisanje, pa da on bude svojevrsni arhiv naših aktivnosti ovdje, te da se svi preselimo na najnoviju tehnološku verziju foruma koja će biti friško instalirana i u skladu sa suvremenim tehnologijama pa da ga počnemo graditi ispočetka.

Naravno, i nova instalacija foruma bi bila na ovoj adresi, na www.zvjezdarnica.com domeni.
Uključite se u ovu raspravu i predlažite rješenja, pišite svoja mišljenja pa ćemo vidjeti što se može od toga ostvariti. Želja mi je da i taj forum bude zajedničko mjesto na kojemu možemo boraviti i družiti se. Dakle, da ga svi skupa sagradimo onako kako vama najbolje paše. No o tome kada dođe vrijeme. Za sada me zanima slažete li se da idemo tim pravcem ili možda imate drugačije prijedloge i rješenja za ovaj forum. Isto tako, ako smatrate da vam više nije potreban forum, da je došlo vrijeme da svoje druženje preselite negdje drugdje, na društvene mreže ili bio gdje dalje, nemam ništa protiv. Ovo je bilo naše zajedničko mjesto za druženje i bez vas ono više nema smisla. Mogu ga ostaviti ovakvim kakav je sada i prepustiti da se sam ugasi, kada više ne bude mogao funkcionirati. Pa dokle izdrži. Poput Voyagera, ili HST-a. Nista nije vječno. :286:

Nemojte se ustručavati pisati, svako vaše mišljenje mi je važno. :106: [71* [10*

Acheron:
Ja sam za novi forum i ako treba, spreman sam uplatiti dodatna sredstva u škrabicu :hopla:

dude:
Ja također podržavam promjenu/nadogradnju foruma. Ako treba kupiti neko premium rješenje, spreman sam pomoći financijski.

Arkturus:
Jel to znači da bi na novom forumu negdje postojao link da se može pregledati tekstove sa starog foruma (naravno, samo čitanje)?

martina:
Podržavam odluku i sviđa mi se to što bi ovaj forum ostao u arhivi. Nadam se da će nam i smajlići ostati - barem  :cslj:

Javi ako treba donacija  [10*

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju