[- ASTRONAUTIKA -] > ASTRONAUTIČKE TEME

Amaterska astronautika

<< < (2/5) > >>

Bacač:

--- Citat: Renato - 23.02.2012. u 17:32:22 sati ---Prvo nadam se da sam dobro smjestio temu. :wink:
Več nekoliko godina me zanima ova tema i do sada sam uspio lansirati svega nekoliko vodenih raketa do visine od nekih 20-40m. :hopla:
Ali naravno tu je želja za proizvodnjom goriva od kalijevog nitrata i na mnogo foruma postoje razne informacije ali još ništa korisno nisam našao.
Mene za početak zanima kako nabaviti KNO3(mislim vidio sam oglase ali čuo sam da je to nekakvo gnojivo i zanima me dali se to može koristiti)
Ako se netko bavi ili se bavio bio bih zahvalan na informacijama. :sesir:

--- Kraj citata ---

Vodenih raketa.Prvo sam pomislio da si umjesto đ napisao d, pa da se radi o vođenim raketama. :mrgreen:

HrAstro:

--- Citat: Renato - 24.02.2012. u 17:44:46 sati ---@Acheron:to je prekomplicirano za mene  :92:

--- Kraj citata ---

A on bi u svemir :zubo:

snhelix:
KNO3 i nije baš tako najlakše nabaviti kao nekada, možeš ako znaš koga u kakvoj ljekarni ili direktno u keming(ako prođe prođe) ,,, umjetno gnojivo> nitrata i kalija danas ima u omjerima puno pogodnijim za biljke nego za gorivo raketa(nekada je to bila čista salitra)  :D, dade se to izdvojiti ali dok se riješiš pjeska(one kuglice) i sve pročistiš i iskristaliziraš nema toga previše.

E bay i sl.( eznam kako je sa carinom) meni su te stvari trebale za pirotehniku,dok mi se dalo zezati sa time, ali import je malo čupav,, tu sam zapeo već u informativnim razgovorima.

Zapravo je šteta jer sa dekstranom ili sorbitolom daje krasno stabilno gorivo koje se da lako oblikovati i čuvati... a to već vjerojatno znaš.

p.s. ako znaš kakvog farmera na rubu gnojnih jama kada malo ishlapi dade se nastrugati dosta salitre,nije baš čista,ali radi itekako. [71*

snhelix:
Mislim ovo je sve za raketarstvo isl,nemoj mućkat kakve demolition smjese.I sve raditi vani ,i bez otvorenog plamena !!( ima svakakvih filmića po you tube-u) pa neka bude rečeno.
U svakom slučaju oprez ti tu nemože faliti,prouči teoriju prije prakse,rizike i mjere opreza.

Renato:
Ok hvala svima.
Probat ću vidi šta još mogu pa javim.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju