[- ASTRONOMIJA -] > ASTRONOMSKI SOFTWARE

Software za trackanje satelita teleskopom

<< < (3/8) > >>

mrworf:

--- Citat: anteje - 04.06.2015. u 16:42:38 sati ---Sad sam se prisjetio: to nekontrolirano paljenje i gašenje se pojavljuje kada startaš Eqmod dvoklikom kao program. Međutim, Eqmod nije program već driver i ne smije se pokretati kao program. Za to služi gorespomenuti Toolbox. Sve ovo pišem, jer mi je krivo kada ljudi podcjenjuju Eqmod, a da ga pravo nisu ni isprobali.

--- Kraj citata ---

I taj toolbox isto moram gasiti u task manageru... Osim toga, EQmod je zastario, nitko ga ne updatea, početnicima djeluje odbojno jer je cjeli cirkus instaliravanja 10 programa da ga se upogoni, baca nefunkcionalnu ikonu na desktop i radi samo na windowsima (a da ne govorim da ružno izgleda, windows 95 look). Bez obzira na to što postoji, vrijeme je za nove i bolje stvari, gdje instaliraš program i odmah radiš, bilo to windowsi ili linuxi.

anteje:

--- Citat: mrworf - 04.06.2015. u 18:46:22 sati ---I taj toolbox isto moram gasiti u task manageru... Osim toga, EQmod je zastario, nitko ga ne updatea, početnicima djeluje odbojno jer je cjeli cirkus instaliravanja 10 programa da ga se upogoni, baca nefunkcionalnu ikonu na desktop i radi samo na windowsima (a da ne govorim da ružno izgleda, windows 95 look). Bez obzira na to što postoji, vrijeme je za nove i bolje stvari, gdje instaliraš program i odmah radiš, bilo to windowsi ili linuxi.

--- Kraj citata ---
Posljednji update 13.svibnja 2015 v.1.28f. Traži samo ASCOM - nikakvih 10 programa. Dali izgleda ružno ili lijepo, pitanje je ukusa. Sto ljudi,sto ukusa.
Radije priznaj da se nisi potrudio ni pročitati uputstva. Svi  ponekad startamo software bez da pogledamo uputstva, ali se,u tom slučaju, ne usuđujemo tako ofrlje popljuvati software o kojemu nemamo pojma.
Kad napraviš nešto bolje i suvremenije, kapa dolje, ali do tada, malo poštovanja za tuđi rad.

mrworf:

--- Citat: anteje - 04.06.2015. u 19:01:13 sati ---Posljednji update 13.svibnja 2015 v.1.28f. Traži samo ASCOM - nikakvih 10 programa. Dali izgleda ružno ili lijepo, pitanje je ukusa. Sto ljudi,sto ukusa.
Radije priznaj da se nisi potrudio ni pročitati uputstva. Svi  ponekad startamo software bez da pogledamo uputstva, ali se,u tom slučaju, ne usuđujemo tako ofrlje popljuvati software o kojemu nemamo pojma.
Kad napraviš nešto bolje i suvremenije, kapa dolje, ali do tada, malo poštovanja za tuđi rad.

--- Kraj citata ---

Uspio sam ga upogoniti i koristiti poprilično brzo, ali je nepraktičan, barem meni. A što se tiće updatea, vjerojato su samo nadopunili bazu podataka sa objektima. Ne razumjem potrebu za nekakvim specijalnim driverima kada se montaže gone direktno preko serijskog porta. Osim toga treba nekoliko dodatnih programa za praćenje satelita preko "satellite trackera" koji sam po sebi ne funkcionira nikako, (okreće montažu nekontrolirano na sve strane). Zato sam počeo ovo raditi, a kada sam počeo, napravit ću i za astronomiju baš program koji bi trebao zamjeniti EQmod. I da se razumjemo, ne pljujem po ničijem radu, nego jednostavno želim napraviti nešto bolje od toga jer nisam zadovoljan sa onime što ima EQmod.

anteje:
A što da ti kažem. Ti i dalje "suvereno" pričaš o stvarima koje nisi pošteno ni pogledao.U Eqmodu nema nikakve baze objekata (baze su u planetarium programima), čovjek redovno, gotovo svaki mjesec izbacuje novi update, prima sugestije i recenzije od tisuća korisnika, a ti laganini kažeš " vjerovatno nadopuna baze objekata". Odi na Yahoo grupu Eqmod, pa se informiraj.

mrworf:
oke, poslušat ću te, i idem skinuti zadnji EQmod pa ću ga pregledat dali se nešto promjenilo na bolje..

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju