[- ASTRONOMIJA -] > ASTRONOMSKI SOFTWARE

Novi PHD

<< < (11/11)

HrAstro:
Meni greška od 1sec na 1min ekspozicije izgleda odlično za 5 minuta posla. To mi je sasvim dovoljno za mobilni setup.

Jel moguće da se ta tvoja greška pojavila zbog uvijanja stupa/spoja (negdje nečega) prilikom pomaka teleskopa (balansa). 60' dio stupnja je vrlo mali pomak.

Glede koliko moraš pomaknuti gdje zvijezdu prilikom driftanja u PHD, već sam više puta čitao da je to cca na pola puta do oboda kružnice. To sam i ja probao u jednom navratu. A sada u kojem smjeru, to je lutrija.

Beorn:
Ako si napravio usjeveravanje na nivou 1 lučne minute, onda ti je ovo dalje irelevantno. Ionako radiš guiding zbog RA osi pa zašto ne i vrlo laganu korekciju po decu. Za korekciju po decu nemoj staviti auto nego vidi na koju stranu zanosi pa samo stavi korekcije u suprotnom smjeru. Korekcije neka budu u manjim koracima da se ne dogodi da prekorigiraš jer na drugoj strani neće biti guiding korekcija. I to je to. Sa jednom minutom odstupanja vjerujem da možeš raditi vvvvvrrrrllllooooooo duge ekspozicije bez rotacije polja.
A ovo o dovođenju dec odstupanja na nivo 1-2 sec ti ostaje kao čisto akademska rasprava.

Gordan:

--- Citat: HrAstro - 04.11.2016. u 09:27:14 sati ---Jel moguće da se ta tvoja greška pojavila zbog uvijanja stupa/spoja (negdje nečega) prilikom pomaka teleskopa (balansa). 60' dio stupnja je vrlo mali pomak.


--- Kraj citata ---
Mislim da nije do uvijanja stupa... Ali tko zna  :?

Ovo što kaže Beorn stvarno ima smisla. Praktički je zanemarivo odstupanje usjeveravanja od 1 lučne minute jer se lako riješi guidingom. A sve ostalo je teoretiziranje  :106:

Hvala obojici na savjetima!  [71* [71*

Acheron:
Čitam tu kakvi vas problemi sve more i razmišljam koliki utjecaj različita temperatura zraka, vlažnost i tlak zraka mogu utjecati na indeks loma svjetlosti. Mišljenja sam kako to onemogućava usjeveravanje s preciznošću od 1", a vjerojatno i 5"

Boski:
Sa greškom od 7 i 13 minuta imao sam zanemarivo malu rotaciju vidljivu tek prilikom kadriranja usljed meridium flipa a radio sam ekspozicije od 30 minuta...

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju