Evo svježih informacija vezano uz promjenu rasvjete u ČK.
Čuo sam se telefonom, s gospodinom iz gradske uprave koji koordinira taj projekt. Na moje iznenađenje, pokazao je velik stupanj zainteresiranosti za problematiku. Dapače, čak mi je i prenio informaciju da se na sjednici gradskog vijeća postavilo pitanje štetnosti plave led rasvjete. I ne samo to, pitao me da li bi smo mogli organizirati predavanje na temu LP-a kako bi se javnost pobliže upoznala s tematikom. Po njegovim riječima, u Gradu su svjesnih određenih činjenica, no problem predstavlja određena skupina građana koja misli da će biti sigurnija uz puno rasvjete.
E sad, situacija je ovakva. Dogovorili smo sastanak da malo detaljnije popričamo o svemu, pa da se vidi što se eventualno može učiniti. Svakako ćemo razgovarati o štetnosti plavih ledica, a ako imate još kakvih prijedloga slobodno javite. Trebale bi mi i informacije o snazi tih ledica. Koje se ugrađuju, koje bi bilo dobro ugraditi i sl. Možda i koji podatak s ekonomskog stajališta, da li i koliko je isplativo prelaziti na ledice, da li su ledice s 3000K ili manje skuplje od onih od 4000K?
Ujedno me zanima da li bi ekipa koja je radila predavanje u Velikoj Gorici, bila spremna odraditi predavanje u ČK?
Sastanak će možda biti već ovaj petak, pa bih želio doći što spremniji.