Molim vas za mišljenje, da li je ovakva rasvjeta natpisa propisna.
Radi se o novom kompleksu supermarketa Plodine, izgrađenom na rubu grada Krka. Dok je kompleks bio u izgrađivanju sam se bojao kako će sve to skupa izgledati kada bude završeno, ali da će osvijetliti pano sa 5 jakih reflektora sa svake strane, koji su usmjereni prema gore, prevršuje svaku mjeru dobroga ukusa i nagrđuje okoliš. Koliko je ta svijetlost moćna i zasjepljujuća te koliko utječe na svjetlosno onečišćenje nije potrebno naglašavati.
Ima li smisla pokretati nekakvu akciju napram trgovačkog giganta ili bi to bila borba protiv vjetrenjača?
Budući da osobno više ne živim na Krku, premda još uvjek imam prijavljeno stalno boravište, osjećam se prilično nemoćnim (možda malo i licemjernim), da bi kao individua koja se u mjestu nalazi ca 1x mjesečno, i to u pravilo samo preko vikenda, uloži prijavu. Mislim da takva prijava ne bi imala težinu ili bi čak izazvala podsmjeh upletenih osoba. Zna li netko ima li neka struja u blizini, kojoj bi stalo i koja bi mogla utjecati na to, da se tu nešto promjeni? Meni nije poznato, da postoji ikakvo astronomsku društvo na cijelome otoku. Možda Gljiva zna?
Ukoliko postoji, spreman sam pomoći kako god mogu, da se nešto poduzme u svezi te problematike.
Hvala unaprijed za savjete!