Da ne bi ljudi krivo pomislili, nisam pod zatucanim desničarima i rasistima mislio na nikoga sa ovog foruma, već me je duboko uznemirilo to što i kod nas posljednjih godina oni najžešći kreacionisti, vjerojatno financirani sa juga SAD-a, opako dobivaju medijdki prostor. Kada bi to bio samo rat protiv znanosti, rekao bih:" Tko ih šljivi, glupane!" Ali riječ je zapravo o vrlo opasnoj totalitarnoj ideologiji, puno bližoj new ageu nego kršćanstvu. Prije nekoliko godina sam istraživao o čemu se tu zapravo radi i zaključio sam da je riječ o ozbiljnoj civilizacijskoj prijetnji.
Sramotno je da oni Darwina smatraju rasistom (što on nikada nije bio), dok je istovremeno njihova ideologija, više puta sprovođena u praksi, a naročito pri kolonizaciji Sjeverne Amerike, istrebljivanju Indijanaca i podržavanju ropstva sve do u industrijsko doba, zasnovana na vrlo problematičnim elementima iz Knjige Postanka. Pa tako sebe smatraju odabranima od više sile da gospodare Amerikom, pa i cijelim svijetom. Paradoksalno, u funkcioniranju društva u kojem su na vlasti kreacionisti ima puno više darvinističkih elemenata, nego u liberalnim društvima, ako pod darvinizmom podrazumijevamo samo onaj aspekt evolucije koji uključuje nadmetanje, sukobljavanje, krv i pandže, a potpuno isključuje aspekt suradnje.
I nije samo to slučaj sa kreacionizmom koji konzervativci izvoze iz SAD, već sa svim oblicima kreacionizma na planetu. Samo je razlika u brojnosti i u financijskoj i političkoj moći.
Ovo vjerojatno nije stvar za ovaj forum, ali dužan sam upozoriti ljude koji misle svojom glavom kakva se je gadarija zavukla u Hrvatsku. Ovakvoj jadnoj i neobrazovanoj zemlji to je potrebno kao šaka u oko, a uglavnom ide ruku pod ruku sa širenjem new agea. tako HTV reklamira opskurni mjesečnik "Book", a nedavno je počeo u nas djelovati i nekakav tobožnji centar za prirodne znanosti. Na ove je stvari nedavno upozorio i dr. Dejan Vinković, astrofizičar, a pojedinosti možete saznati ako u Googleovu tražilicu utipkate: Kreacionizam je stigao u Hrvatsku.
Ne zagovaram nikakvo razbijanje glava neistomišljenicima, ali sam za puno više znanstvene edukacije među narodom i puno veću budnost znanstvene zajednice u nas kada su u pitanju fenomeni karakteristični za razdoblja krize, a ponajviše se očituju u zagovaranju retrogradnih procesa i povratka u prošlost.
Oprostite na smetnji i uznemiravanju.