[- ASTRONOMIJA -] > SUNČEV SUSTAV

Novi objekt u Sunčevom sustavu?

(1/6) > >>

Bobo:
Evo jedna zanimljiva vijest na koju sam danas naletio:

http://www.forbes.com/sites/briankoberlein/2015/12/10/astronomers-find-new-object-possible-super-earth-in-our-solar-system/

U principu mi se čini da su malo prerano s tim izletili u javnost...jer sa dvije snimke još zapravo niti ne znaju definitivno je li taj objekt kod sustava Alphe Centauri, a kamoli je li TNO, super-Zemlja ili nešto treće!

Miro1:
Koja slučajnost. Jučer je na Discovery Science bio dokumentarac o rubu sunčevog sustava. Kada se govorilio o Oortovom oblaku opet se pričalo o tome kako kometi od tamo dolaze u unutrašnjost sunčevog sustava. Opet je ponovljena teorija o Nemesisu, te kako su teleskopi pretraživali nebo tražeći crvenog ili smeđeg patuljka, te da nisu ništa našli. Tada su rekli da možda postoji mogućnost da planet veličine Zemlje postoji u vanjskom dijelu sunčeva sustava. I danas ovo izađe.  :shock:

Baš me zanima kako će se ovo rasplesti.

c2:
Stižu AlfaCentaurijanci  :hopla: :hopla: :hopla:
 :kokice:

Arkturus:
Uopće ne sumnjam da je u sustavu Alfe Kentauri. Od toliko prostora on se našao baš u onoj desetinki lučne sekunde gdje je susjedna zvijezda. Zapravo me čudi kak do sad nisu našli više objekata u najbližem sustavu. Ja bi onak na prvu reko da je to nešto u Oortoovoom oblaku Alfe, na dovoljnoj udaljenosti od obje komponente da može imati stabilnu orbitu. (Alfa A i B su razmaknute otprilike koliko je Uran od Sunca).

Bobo:

--- Citat: Arkturus - 11.12.2015. u 10:35:04 sati ---Uopće ne sumnjam da je u sustavu Alfe Kentauri. Od toliko prostora on se našao baš u onoj desetinki lučne sekunde gdje je susjedna zvijezda. Zapravo me čudi kak do sad nisu našli više objekata u najbližem sustavu. Ja bi onak na prvu reko da je to nešto u Oortoovoom oblaku Alfe, na dovoljnoj udaljenosti od obje komponente da može imati stabilnu orbitu. (Alfa A i B su razmaknute otprilike koliko je Uran od Sunca).

--- Kraj citata ---

Navodi se da bi takav objekt trebao biti vizualno mag. 6 da je na udaljenosti od Alfe Centauri.

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju