[- ASTRONAUTIKA -] > LETOVI S LJUDSKOM POSADOM

Space shuttle Challenger - objavljeni novi snimci eksplozije

<< < (5/5)

Koki007:
Samo ne vidim kakvu krivicu ima NASA-u ovome, opet su pijani politicari u igri:

"Last week, Congress approved a spending bill that demands NASA immediately choose one company for its Commercial Crew Program, and this week they will be voting on it. Killing the private competition is meant to save money and speed up development, but it may cause problems for NASA's already stretched budget."

Kolko sam svatil traze od NASA-e da umjesto nekoliko firma (cini mi se 3 ) koje do sada sufinancira, sav budzet preusmjeri na jednu firmu, efektivno ucineci da za ove preostale dvije svi novci i ostale investicije koje su ulozili u svoj projekt tokom godina vjerojatno padaju u vodu bez pomoci NASA-e. I to ce noukatirat dvije perspektivne firme, i napravit dugorocnu stetu u svrhu kratko rocnog dobitka iz jednog jedinog razloga - da se brze napravi. Ne mogu se ne zapitati dal nisu opet mandatni datumi u igri...

COTS i CCP je jedna od jako jako rijetkih dobrih stvari koju je NASA pokrenula u zadnjih 20 god., i sad politicari pokusavaju ubiti i to.

Tvrtko:
To će možda kratkoročno malo uštedjeti, ali dugoročno će ih na kraju više koštati. Tržište ima svoje zakone. Eliminiranje konkurencije i samo jedna opcija na tržištu nikada do sada nije proizvelo dobre rezultate. Svaka kompanija želi zaraditi više sa manje uloženog truda i novaca. Svaka kompanija želi monopol. To je normalno, jer im monopol omogućava da rade što hoće, jer njihova klijentela nema drugog izbora, pa mogu naplaćivati skupo a raditi jeftin i loš prozivod. Na kraju će ta kompanija s monopolom usred nedostatka konkurencije vrlo vjerojatno pasti u kvaliteti / inovacijama, a narasti sa cijenom. To čak i nije krivica te kompanije, tako naprosto funkcionira današnje tržište. I onda će se neke stvari ponovno morati raditi ispočetka. Ovo je toliko kratkovidno da čovjeku zastane dah, govorimo o osnovama tržišne ekonomije koju i djeca u osnovnoj školi izgleda bolje razumiju od nekih političara..

Koki007:

--- Citat: Newman - 16.05.2012. u 12:18:51 sati --- Ovo je toliko kratkovidno da čovjeku zastane dah, govorimo o osnovama tržišne ekonomije koju i djeca u osnovnoj školi izgleda bolje razumiju od nekih političara..
--- Kraj citata ---

meni se nekak cini da ih jednostavno nije briga i da im je jedina smjernica vlastiti interes...  :?

Fire:
Još jedna, mislim, neviđena snimka lansiranja Challangera.
http://vimeo.com/85265516

Zanimljivo je kako masa letova prije nesreće imala detektirane probleme sa tim gumenim prstenovima, ali se uvijek prelazilo preko toga.
http://vimeo.com/85084943

Navigacija

[0] Lista Poruka

[*] Prethodna stranica

Idi na punu verziju