[- A D M I N I S T R A T O R I -] > OBAVIJESTI ADMINISTRATORA

Forum za HMM

(1/24) > >>

Danijel:
Dogovoreno je da se u sklopu Astroforuma otvori forum za Hrvatsku meteorsku mrežu.

Forum HMM će biti zatvorenog tipa, a u njega će moći pristupiti svi zainteresirani članovi Astroforuma koje zanimaju meteori.

Uvjet koji je potreban je da svi koji žele biti članovi foruma HMM pristanu objaviti svoje puno ime i prezime koje će biti objavljeno u jednoj posebnoj temi unutar HMM foruma. Dakle, ta tema s vašim nickom - imenom i prezimenom neće biti javno vidljiva nigdje nego samo unutar HMM foruma. To je potrebno jer je HMM ozbiljna organizacija u kojoj svi komuniciraju pod svojim punim imenima i stoga je, radi ozbiljnosti, potrebno da svi sugovornici mogu saznati / provjeriti koji čovjek stoji iza pojedinog nicka.

To je ono, Danijel Reponj, Damir Šegon i Krunoslav Vardijan godinama rade na promatranju meteora, dopisuju se, dostavljaju rezultate u HMM... Na forumu se svi nalaze ali ne pod svojim imenima nego kao Blento, Piksi i Diksi. I nitko od njih ne zna tko se krije iza kojeg nicka. I sad Blento piše Piksiju da je vidio meteor, a Diksi da ga je snimio. Tko je sad tko i tko je ozbiljan, a tko djeluje neozbiljan? I kako bi izgledalo izvješće HMM o promatranju meteora? Ovako: Blento je opazio noćas sjajni meteor. Diksi ga je snimio i poslao sliku Piksiju. Izvješće sastavio Piksi i poslao ga Koradu Korleviću koji je u čudu gledao i pitao tko je tu - blento? Shvaćate o čemu se radi?

Kako je Astroforum - forum, mnogi se nisu prijavili pod svojim imenom nego nickom i to se ne može mijenjati, (nije dozvoljeno po pravilima foruma) no zato se svi koji žele biti članovi HMM foruma mogu dobrovoljno predstaviti svojim imenom i prezimenom u toj posebnoj temi i to je to. I dalje ostajete na svim dijelovima Astroforuma vidljivi samo nickovima koje ste odabrali prilikom registracije na forum.

Za one koje ne zanimaju meteori, i dalje će sve ostati kako je, za njih nema nikakvih promjena.

Pristup forumu HMM zatražite u ovoj temi [10*

dag:
Bravo!

Zocky:
A gdje se treba predstaviti?

Šegi:
Pomalo, tekst je sav u futuru - "... će biti...", "... će moći..." :286:
Kad Danijel  :115: složi podforum postat će i uputstva za "registraciju", nadam se da neće bit komplicirana...

Ideja je da imamo mjesto gdje će HMM moći razmjenjivati informacije a da istovremeno i ozbiljni članovi AstroForuma mogu vidjeti šta se zbiva i eventualno uzeti učešća (promatranja, sugestije...). Trebalo bi biti puno efikasnije, s tim da će se na AstroForumu objavljivat ono što je zanimljivo svima.

Danijel:
Strpljenja, baš radim na uspostavljanju HMM foruma...

Vidi li ga netko odmah iznad rubrike ZVJEZDARNICE I PLANETARIJI?

Navigacija

[0] Lista Poruka

[#] Slijedeća stranica

Idi na punu verziju