Neobično izdanje časopisa M111

Uredništvo prvog hrvatskog elektroničkog časopisa za astronomiju i astronautiku, izdalo nulti broj časopisa M111 besplatno dostupnog za čitanje.

M111 ponovo s nama
Članak
0Komentari
Broj otvaranja1443

Siječanjski broj prvog hrvatskog elektroničkog časopisa za astronomiju i astronautiku "M111" upravo je izašao i može se pronaći na web stranicama časopisa. Riječ je o tkz. "nultom broju" časopisa (pored dosad publiciranih devetnaest redovnih brojeva) koji je načinjen s namjerom da čitateljima, autorima i svim drugim zainteresiranim stranama pokaže kako i zašto je nastao časopis "M111", koja je njegova uloga u popularizaciji znanosti i tehnike, kako i zašto surađivati s uredništvom časopisa.  Časopis izdaje Astronomska udruga Vidulini.


Naslovnica nultog broja M111
Iako u ovom broju nema redovnih svemirskih tema, uredništvo se na ovaj korak odlučilo kako bi potencijalnim autorima članaka ali i njihovim čitateljima olakšalo i pojednostavilo sve procedure oko pisanja, zaprimanja, slanja i objavljivanja tekstova. Kada je forma časopisa bila zaključena vidjelo se kako je sadržaj broja zapravo pravi mali vodič kroz smjernice autorima ne samo za suradnju s časopisom već i za buduće autore članaka (i ne samo iz astronomije i astronautike) čak i na nekim drugim medijima ili portalima. Riječ uredništva zapravo je skraćeni "vodič" kroz postupak pokretanja časopisa.

U uredništvu se sada nalaze Marina Tumpić i Ivana Pozder, glavni i odgovorni urednik je Marino Tumpić, Marcela Rasonja kao tehnička urednica potpisuje časopis onakav kakav vidite na vašim ekranima. Na web stranicama časopisa www.m-111.org nalazi se još devetnaest brojeva s mnoštvom sadržaja besplatno dostupnim za čitanje i korištenje za osobne potrebe. "M111" možete pregledavati "online" ili snimiti kao PDF dokument na vaše računalo, laptop, tablet, mobitel. Uživajte u čitanju i ne zaboravite podijeliti informaciju o M111 i vašim prijateljima na društvenim mrežama. Potražite nas i na Facebook-u pod; M111, science web site.
Uredništvo časopisa "M111"

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!