Iz Mravikove garaže - kako postati astronom amater

Nakon dugo vremena, odlučili smo ponovo aktivirati našu rubriku Video. Čast da ju otvori pripala je našem astronomskom prijatelju i suradniku, Janku Mraviku.

Novosti iz Jankove garaže...
Članak
0Komentari
Broj otvaranja574

Zadnji prilog u rubrici Video imali smo jako davno, prije devet godina. Otada su se mnoge stvari promijenile, pa i tehnologija YouTube servisa. Zbog toga su svi video materijali koji su bili objavljeni ranije na Zvjezdarnici, postali nedostupni. Niti jedan se više nije mogao gledati. Zbog toga smo morali sve te video članke prepravljati i umetati video priloge ispočetka. Puno posla, ali smo ga odradili do kraja i sada su vam svi ti stari članci u rubrici Video, ponovo dostupni.

Da ne bi ostalo na tome, odlučili smo rubriku Video puniti novim zanimljivim i korisnim sadržajima. U to svakako spadaju video uradci našeg dugogodišnjeg astronomskog suradnika, Janka Mravika (aka mravic na Astroforumu). Zahvaljujući njemu, imali smo čast i priliku primati vrhunski časopis Astronomija koji je godinama izlazio u Srbiji. Na žalost, časopis je prestao izlaziti pa je Janko "ostao bez posla" u smislu da više nije distribuirao Astronomiju i u Hrvatskoj.

U međuvremenu se Janko preselio u Njemačku i sada tamo u svojoj garaži snima korisne video uratke koje ćemo vam predstaviti povremeno. Ako ste spretni s alatom kao Janko, moći ćete vidjeti i naučiti kako se izrađuju korisne stvarčice za astronomiju, a ako volite astrofotografiju, vidjet ćete kako se snimaju i obrađuju video i astrofoto materijali pa se možete okušati i vi.

Počinjemo, a čime drugim nego korisnim savjetima o tome, kako postati astronom amater.


Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!