Iz Mravikove garaže - Kako snimiti dobre frameove

Svi koji se bave astrofotografijom znaju da im trebaju lightovi, biasi, flatovi i darkovi. Evo kako ih možete ispravno snimiti.

Novosti iz Jankove garaže...
Članak
0Komentari
Broj otvaranja411

Bilo da se bavite astrofotografijom ili tek planirate, morate znati neke osnove o tome kako se stackiraju fotografije, jer snimanje nije samo snimanje zvijezda. To je malo složeniji proces pa trebate uložiti malo više truda nego kod snimanja terestričkih fotografija. Da biste dobili onako lijepu astrofotografiju na kojoj se vidi mnoštvo sitnih i šarenih detalja, trebate snimiti puno fotografija istog kadra ali i mnoštvo drugačijih fotografija koje se onda kombiniraju u završnu astrofotografiju.


Snimanje astrofotografija.
Naravno, tu je riječ o, u astronomskom žargonu, snimanju lightova, flatova, darkova i bias-a. Sve je to potrebno za dobiti završnu prekrasnu i detaljima bogatu astrofotografiju. A kako to možete snimiti? Janko će vam u svojoj garaži pokazati kako se snimaju sve te komponente iz kojih onda na kraju dobijete jednu od prekrasnih astrofotografija noćnoga neba. Pa pogledajmo kako se to radi.


x (x)
 

Bez komentara
Želiš komentirati? Klikni!