Pozdrav svima iz Varaždina

Autor DavorVZ, 14.08.2018. u 23:35:25 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

DavorVZ

Hvala Ivo i Miro.  :-)
Drago nam je da nas podržavate.
Malo sreće će nam trebati, ali mi ćemo se potruditi da ju isprovociramo.  :-)

PS: Miro, kako u zadnje vrijeme dosta pratim postove tu na forumu koristim priliku da osobno pohvalim
rad koji si utrošio na izradu fotografija koje si tu objavio.
Neke od njih su stvarno izvrsne.   *tu*

Miro1

Citat: DavorVZ  u 15.08.2018. u 13:29:41 sati
Hvala Ivo i Miro.  :-)
Drago nam je da nas podržavate.
Malo sreće će nam trebati, ali mi ćemo se potruditi da ju isprovociramo.  :-)

PS: Miro, kako u zadnje vrijeme dosta pratim postove tu na forumu koristim priliku da osobno pohvalim
rad koji si utrošio na izradu fotografija koje si tu objavio.
Neke od njih su stvarno izvrsne.   *tu*

Hvala Davore! Ova godina baš nije bila sretna sa vremenom, pa nisam fotkao koliko bih želio. Sada sam na moru, pa sam iskoristio trenutak da par fotki sa Mliječnom stazom napravim. Inače mi taj tip astrofotografije nije jača strana, ali učim polagano od majstora kojih imamo tu. Najviše volim deep sky raditi. A bude sada nešto više i toga ako vrijeme posluži.

Nadam se da se možda vidimo na stary partyu na Petrovoj gori?

Sent from my iPhone using Tapatalk
Teleskopi: Mališa - SkyWatcher ED80 APO Black Diamond, SkyWatcher 200p
Dalekozor: TS 10X50
Montaža: Skywatcher EQ6Pro SynScan
Kamere: QHY8c, Canon 6D, QHY5L-IIc, ZWO ASI1600mm pro

DavorVZ

Znamo da je astrofotografija kao dio astronomije "najskuplja" i to je isto čime se želi neki od naših članova baviti. Budemo vidjeli kako će to ići.
Što se tiče PGSP-a i prošle godine smo razmišljali, ali ove godine ako vrijeme stvarno posluži, možda u zadnji tren nas par
odluči doći da se upoznamo, odradimo promatranja te se podružimo.
Ove godine smo bili u Daruvaru, ali tada nismo poznavali nikog i nismo još djelovali kao udruga. Sada smo ipak službeni
pa nadam se da ćemo se bolje uklopiti.  :-)
Bilo bi nam drago da sudjelujemo na takvom skupu jer to je ipak najveće okupljanje astroamatera u Hrvatskoj, a i u široj okolici.
:-)

lonewolf21

There's a feeling I get when I look to the west,
And my spirit is crying for leaving.

45°13'01" N 17°44'28" E
SmogyBoy dobson 250mm ( rastavljen do daljnjeg ), Telrad finder
Hyperion 13mm, TSSP 20mm, TS Planetary HR 4mm, TS Barlow 1,5x-2x

Astrobobo

Citat: DavorVZ  u 15.08.2018. u 14:17:07 sati
Znamo da je astrofotografija kao dio astronomije "najskuplja" i to je isto čime se želi neki od naših članova baviti. Budemo vidjeli kako će to ići.

Ma kakvi. Staviti aparat na stativ nije baš nešto skupo  ;-)
http://astrobobo.net : http://recenzije.astrobobo.net : http://ekorasvjeta.net
Pentax 105 SDP, C 9.25" EdgeHD, Lunt 60mm, Nikon Monarch 7 8x42
iOptron HAE29, Celestron CGEM, Giro GR3
SBIG STL-11000, Player One Uranus-C + Uranus-M Pro + Mars-II mono, Nikon D5500 mod.

DavorVZ

Bok lonewolf! :-)

Bok Astrobobo! :-)

Upravu si. To bi trebao biti neki početak za raditi prve astrofotografije.
Ove godine sam razmišljao doći na tvoju radionicu u Korenicu, ali na kraju se izjalovilo nekaj drugo.
Kako god možda se pojavimo na PGSP, a onda ću ja uzeti svog DSLR-a i ostalo potrebnu opremu pa budem se malo poigrao s njim.
Gdje je najbolje učiti nego od najboljih na najboljem astropartiju u Hrvatskoj. :-)

Zocky

Evo pozdrav i iz Čakovca  *mah*
Vidim da spominješ Mađerkin breg. Kad se slijedeći put planiraš uputiti u tom pravcu, slobodno se javi. Što se Ravne gore tiče, zaboravi. Mislim da isto vrijedi i za Ivanščicu. Na Ravnoj gori smo mi iz ČK već bili u par navrata i nažalost osim loše šumske ceste nema ničeg. Ako baš želiš probati, savjetujem lokaciju s koje skaču paraglajderi.
Što se političara tiče, prazne riječi. Vjeruj mi, u 8 godina koliko nam je Društvo aktivno naslušali smo se svega i svačega.
HEQ5 pro; SW ED 80/600, FF/FR x0.85, 9x50 finder/guider, ALccd5
SBIG ST-8300M, FW5, Baader filteri: LRGB, Ha7nm
...........................................................................................
SW EQ8R; Askar 130PHQ, Celestron C9.25 HD Edge
ZWO ASI 2600mm pro, FW7, ZWO filteri: LRGB, SIIHaOIII
Canon EOS 1200D astromod
https://www.flickr.com/photos/zoran-novak/

DavorVZ

Bok Zoran! :-)

Hvala na javljanju i hvala na mogućim lokalitetima. Što se tiče Mađerkinog Brega nije nam baš jako blizu, 45 min. vožnje, ali
ako nas put gore odvede i budemo malo duže ostajali svakako ti se javimo.
Inače pogled na sjeverno i zapadno nebo nije loše, ali zeza prema jugoistoku Čakovec i prema jugu Varaždin.
Na Bolfanskom Vinskom Vrhu gdje sam bio u 5. mjesecu je pogled prema sjeveru tak tek jer smeta Varaždin, pogled prema jugu je mislim nešto bolji nego na Mađerkinom Bregu, ali Mađerkin valjda ukupno pobjeđuje jer na mapama SQM pokazuje bolje vrijednosti.
Tako da treba kombinirati po potrebi te dvije lokacije. :-)
Koliko sam danas gledao na Mazinu je možda najbolje u Hrvatskoj, ali u Bosni je najbolje u ovom dijelu Europe i nama najbliže. Treba ići tamo. :-)

Što se tiče političara i vladajućih struktura o njima svi svugdje govore samo loše. Mi ćemo se truditi pa ćemo vidjeti kako će ići.
Držite nam fige. :-)

zackozgb

Pozdrav, pozdravljam i inicijativu  *da*.Pratim na fejsu svakako, puno srece u daljnjem radu  ;-)

DavorVZ

martina

Olympus 10x50
SkyWatcher Newt 130/900
SkyWatcher MAK 127/1500

🡱 🡳