Trebam servis manual za Canon 450D

Autor Bojan (Mount Pleasant Observatory), 11.01.2024. u 08:49:17 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

Bojan (Mount Pleasant Observatory)

Ima li netko el shemu od 450D?
Kupio sam jednu polovnu (malko ostecenu, izgleda da je nekom pala na beton..) na ebay-u, ne ukljucuje se iako elektronika izgleda OK
Namjeravam je hiper-modificarati a la Filip (http://filiplolic.com/elektronika/cooled_canon_450d/).
amater

MrWorf

Na žalost, nema shema za fotoaparate. Bar ne javno na internetu jer je ta tehnologija manje-više stroga tajna plus to daje monopol ovlaštenim serviserima na servisu jer oni imaju sve što im treba. Filip će znati više o tome a možda i ima nešto.
-SW 250/1200, EQ6 Pro
-SW 105/500 akromat guider
-ZWO ASI-120mm mini
-ZWO ASI-184-MC cool

Citat: MrWorf  u 11.01.2024. u 18:03:50 satiBar ne javno na internetu
Da, to je i moj zakljucak, vise-manje - sve sam pregledao sta ima i samo na jednom mjestu (nekakav "manual lib" zenski glas (!!) mi veli da ima i da mi hoce nekaj instalirati na komp da bi mogao to downloadati, pa se bojim da je to mamac za ko zna kaj...)
Pitat cu Filipa direktno ali sumnjam.
Nista, to znaci naoruzat se sa strpljenjem i krenut sa skop-sondom po plocicama.. od baterije pa dalje. Moze bit da je nekaj polomljeno a ne vidi se na prvi pogled. 
amater

BTW, rastavio sam prednji poklopac, Power PCB je savijena od udarca, kod sarafa na donoj strani slike.
Tako da sad znam da je problem tu, mozda jos negdje, ali manje vjerojatno.
Treba mi nova...
amater

MrWorf

E, ako je tako, može biti da ti na ovom velikom čipu onda puko lem na nogicama. Probaj nekako pločicu ispraviti sa nekom skalamerijom i prelotati taj čip.
-SW 250/1200, EQ6 Pro
-SW 105/500 akromat guider
-ZWO ASI-120mm mini
-ZWO ASI-184-MC cool

🡱 🡳