SW Synscan AZ goto modifikacija

Autor zoltan, 03.09.2018. u 11:19:54 sati

« natrag - naprijed »

0 Članovi i 1 Gost pregledava ovu temu.

zoltan

Pozdrav,

Nabavio sam montažu iz naslova, ali bez ručnog upravljača. Montaža je nova, relativno svježe proizvodnje (44 tjedan 2015 godine).

Montažu sam spojio na računalo putem USB-serial adaptera ali ne mogu dobiti komunikaciju sa Synscan pro. Naponi odgovaraju, i montaža i USB adapter su na 5V.

Je li netko već radio slično ili ima ideju gdje kopati? Na internetu se spominje direktno spajanje (bez upravljača) ali nema puno detalja, samo kažu da radi :(

veljac

Sigurno jesi, ali svejedno, instalirao si prolific usb to serial driver?
astrobin
T: Maksutov 127, SW ED 80, SW Quattro 150P
M: UMi 17R, AZ-EQ5, Nexstar SLT; Star Adventurer v1
K: Touptek imx571c, Touptek imx585m, ASI 533MC-Pro, Qhy8c,  ASI 174 mm mini, ASI120MC, Omegon 1200 m
F: Canon M10, 15-45 mm, Samyang 135mm f/2, nifty-fifty
+ nešto stakla

zoltan

Bila bi poprilična sramota da nisam :)
Testirao sam taj dio sa drugim USB-serial adapterom, što pošaljem na jednom izađe na drugom. Vidim i ono što šalje Synscan pro aplikacija.
Danas ću probati sa logic analyzerom, što do sada nisam. S njim bi trebao vidjeti što se točno događa.

veljac

Citat: zoltan  u 03.09.2018. u 12:12:59 sati
Bila bi poprilična sramota da nisam :)

Pitao sam je sam sam sklon takvim previdima  *zubo*.

Inače, svoju AZ-EQ5 mogu direktno spojiti na komp i kontrolirati preko EQMOD-a, ali ne i preko npr. Cart du ciela. Kad je spojim preko hand kontrolera onda EQMOD ne funkcionira, ali Cart du ciel (i Stellarium , itd) radi savršeno. Zašto? Nemam pojma  *jok*, a nije me baš previše ni zanimalo ha ha.
astrobin
T: Maksutov 127, SW ED 80, SW Quattro 150P
M: UMi 17R, AZ-EQ5, Nexstar SLT; Star Adventurer v1
K: Touptek imx571c, Touptek imx585m, ASI 533MC-Pro, Qhy8c,  ASI 174 mm mini, ASI120MC, Omegon 1200 m
F: Canon M10, 15-45 mm, Samyang 135mm f/2, nifty-fifty
+ nešto stakla

zoltan

Evo da odgovorim sam sebi:

Kod spajanja komunikacije nema neke posebne nauke, posto su TX/RX spojeni zajedno na plocici unutar montaze. Pinovi 2 i 4 na RJ konektoru su su TX+RX.
Veci je problem sto mi ne bi nikada proradilo da nisam spojio logic analyzer na zice. Do tog trenutka se Synscan pro uopce nije mogao spojiti, a serial monitor mi je vracao smece na RX liniji.

Znaci, ili moram drzati logic analyzer zakacen na montazu  *zubo* ili naci izvor problema  :-D

U prilogu je slika plocice sa oznakama.

🡱 🡳